Известие

Collapse
No announcement yet.

147 jtd 16v срещу 166 2.4 jtd 140 кс

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 147 jtd 16v срещу 166 2.4 jtd 140 кс

Здравейте колеги, имам 147 jtd 16v и принципно съм много доволен от колата. Но оня ден имах възможността да карам 166 jtd 2.4 (140 cv). Въпреки, че по каталог я дават по-бавна от 147-та ускоряваше в пъти по-добре от моята. Турбото и се включваше от много ниски обороти и ускоряваше страхотно, докато при моята тласъка идва след 2500 rpm. Та въпроса ми е нормално ли е да върви повече от моята или да търся проблем при мен. Направо съм очарован от вървенето на 166-цата.
    Alfa Romeo 147, 1.9 JTD 16 V

Първоначално публикувано от B&V Покажи съобщение
    Здравейте колеги, имам 147 jtd 16v и принципно съм много доволен от колата. Но оня ден имах възможността да карам 166 jtd 2.4 (140 cv). Въпреки, че по каталог я дават по-бавна от 147-та ускоряваше в пъти по-добре от моята. Турбото и се включваше от много ниски обороти и ускоряваше страхотно, докато при моята тласъка идва след 2500 rpm. Та въпроса ми е нормално ли е да върви повече от моята или да търся проблем при мен. Направо съм очарован от вървенето на 166-цата.
    Не е нормално.проблема е при теб
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

А стокова от колко надува,аз я усещам от 1200-1300 об.,но е пипната
      Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Първоначално публикувано от viktorsterev Покажи съобщение
        А стокова от колко надува,аз я усещам от 1200-1300 об.,но е пипната
        От около 1800 дърпа мощно

Comment

Като цяло сравняваш различни типове мотори, двувалов срещу едновалов, отделно не се знае дали колите нямат софтуерни намеси, както и други стойности като дебитомер, егр клапан и т.н. и т.н.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Колеги благодаря за мненията. Наистина не се знае дали 166-цата не е имала софтуерни намеси (то не се знае и моята дали няма, но в обратна посока да не би да е спъната, че е много икономична). За 166-цата момчето така я е купило от Италия и той не знаеше нищо по-въпроса. Ще закарам моята при Иво да я прегледа и да и пусне една диагностика, че да видим дали всичко е както трябва.
            Alfa Romeo 147, 1.9 JTD 16 V

Comment

Има голяма вероятност да имаш същия проблем, който имах аз. Наскоро си купих GT JTD и колата вървеше добре, дойде от Италия със затапен ЕГР, но някакси късно надуваше. Разглеждах тва онова из форума относно дизелите и видях за чистенето на нагар. Реших да сваля цялата система и да я изчистя да светне. Всмукателния ми колектор беше изключително трагичен, в кулера имах малко смрад, турбо пътищата много малко масло, а геометрията на турбото ми беше чиста, то си личеше, че това турбо е ново. Та ти предлагам да си свалиш маркуча, който влиза във всмукателния колектор и да погледнеш как е навътре. Аз имах страшно много глеч вътре. Преди да я изчистя ми надуваше много от към 2500-3000.. след като я изчистих започна да пили гуми преди 2000 оборота.
              Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
              Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
              Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

Или да си провери колко е затлачен датчикът за налчгане

Comment

Working...
                X